به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از واحد خبر روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، \"سياوش صابري\" مدير کل محوطه‌ها و آثار تاريخي سازمان بابيان اينکه مشکل مذکور از چند سال پيش بوجود آمده، گفت: در سال 78 بودجه‌اي براي ساماندهي فاضلاب شهري اين منطقه اختصاص يافت.

وي افزود: در آن سال يک سازه موقت پشنيباني در پشت مسجد بنا شد که نشست سمت جنوب غربي مسجد را کنترل مي‌کرد، اما با گذشت زمان و جذب نشدن آب‌هاي زيرزميني در خاک رس منطقه مشکل همچنان باقي مانده است.

صابري حل اين مشکل را در بازسازي و استفاده از قنا‌ت‌هاي منطقه دانست و ادامه داد: با بازسازي قنات‌ها و هدايت جريان فاضلاب شهري و آب‌هاي روان بسياري از مشکلات مسجد جامع حل خواهد شد.

وي با بيان اينکه حل مشکل پيش آمده در گرو همکاري شهرداري، سازمان آب و فاضلاب و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است، خاطرنشان کرد: اگر اين همکاري به طور جدي صورت نگيرد در چند ماه آينده شاهد رخدادهاي بدتري در مسجد جامع خواهيم بود.

مدير کل محوطه‌ها و آثار تاريخي معتقد است که با تغيير سيستم آبرساني شهر و جمع آوري فاضلاب شهري اين مشکل برطرف خواهد شد.

صابري افزود: به جز وجود فاضلاب‌هاي شهري، آب‌هايي که به صورت خود جوش از کف زمين مي‌جوشد نيز سبب شد تا آسيب‌هاي جدي به پايه‌هاي اين مسجد وارد شود.

بنابراين گزارش؛‌ مسجد جامع سبزوار در حاشيه جنوبي خيابان بيهق سبزوار قرار و نزديک به سه هزار متر مربع وسعت دارد. اين بناي مذهبي و تاريخي از نوع مساجد چهار ايواني که ايوان قبله با ارتفاع حدود 20 متر و ايوان مقابل با بلندي 14 متر رفيع‌تر از ايوان‌هاي جانبي است.
117




انتهای پیام/

کد خبر 1386082411